PILATES & SHAPE

De pilates & shape lessen bestaan uit een rustige opbouw waarin alle spieren worden opgerekt, hiernaast komt er ook een stukje kracht voorbij. Het doel van de les is het vergroten van de ROM (range of motion). Door te stretchen zal er minder spanning zijn in het lichaam, dit kan zorgen voor een betere houding en minder spierpijn.

Spierpijn heb je in twee varianten (directe en indirecte) en door een betere flexibiliteit worden je spieren beweeglijker, waardoor je veel soepeler blijft.
Iets wat op den duur inhoudt dat zij beter kunnen schakelen, waardoor je minder snel spierpijn krijgt. Tijdens het sporten trekken de spiervezels samen om ervoor te zorgen dat jij de gewenste beweging kan maken. Wanneer je kramp krijgt, betekent dit dat deze spiervezels zich niet automatisch van elkaar losmaken en jij moet helpen. Het verhelpen van deze kramp doe je door te stretchen. Op deze manier zet je een tegengestelde spanning op de spiervezels, waardoor ze van elkaar loslaten.

Alle groepslessen worden gegeven door ervaren instructeurs. De groepslessen zullen plaatsvinden in groepen van 10 personen, hierdoor is het erg persoonlijk. Tijdens de lessen van Total Body WorX kan iedereen, onder professionele begeleiding, op zijn/haar niveau trainen.

De training bestaat uit een warming up en een circuit aan stretchoefeningen en cooling-down op rustige muziek. Tevens is een goede sfeer belangrijk.